Senaste nytt

Säsongen har börjat!

Wednesday, June 7, 2017

En tredjedel av säsongen redan klar

Vad kan man utläsa redan såhär "tidigt" under säsongen?

Stockholm Rats dominerar otroligt! 100,5 poäng! Robin Fomin har fått till en väldigt fin balans i sitt lag där han följer MLB-rytmen med sina 69 starter såhär långt och leder fyra kategorier och faktiskt ligger top3 i 10 av 12 kategorier. I dagsläget svårt att se hur någon skall hota, men fantasybaseboll kan som vi alla vet skifta snabbt.

Lika cementerad i botten är nyuppflyttade Jonatan Fabbri och hans Karlstad Moonquakes med endast 30 poäng. Tung på Saves och Average men tyvärr inte så mycket annat. Det faktum att den andra nykomlingen Malmö Blue Sox (Mattias Torstensson) ligger näst sist visar hur svårt det kan vara att ta steget från AAA till högsta ligan där man hel plötsligt behöver handskas med auktionsdraft och starkare motstånd.

I övrigt är det jämt. Det skiljer 22 poäng mellan lag 2 (77,5) och lag 11 (55,5) och därför mycket utrymme till förändringar närmaste tiden.

I AAA, som bekant är fullsatt i år till skillnad från fjolårets 3 lag, har det en tid varit ett fyrmanna-race. Daniel Staxäng (98p), Jonathan Ferris (94p), Daniel Lindkvist (93,5p) och Jesse Haag (91p) gör närmast upp om de bägge uppflyttningsplatserna. Därefter återfinns tre andra på 70-80 poäng (Jakob Kallfors, Tobias Andersson, Martin Westerdahl) som naturligtvis även de har goda chanser så här tidigt på säsongen!

No comments:

Post a Comment